Blog Sampimon Outdoor Photography

Blog

Beste wensen voor 2018

Beste wensen voor 2018, maar ook gezond en een fotogeniek jaar toegewenst!

Om het jaar af te sluiten hebben we weer met carbid geschoten op de Jipkesbelt. Elk jaar komen er meer melkbussen bij en is het een bijzonder gehoor wanneer meer dan 20 bussen hun oorverdovende geluid laten horen. Jammer genoeg hadden we geen mooi weer en het maisland was nat wat het ophalen van de deksels en ballen bemoeilijkte. De regen kwam af en toe met bakken uit de lucht maar onder de visparaplu was het toch mogelijk om droog de nodige beelden te maken. Het donkere weer resulteerde in hogere Iso waarden tot 2500 om enige snelheid te behalen om de ontbranding zichtbaar te maken. Door de regen werden de druppels door het vuur mooi opgelicht wat ik nog niet eerder had meegemaakt dus toch weer iets nieuws tijdens het fotograferen van een bekend onderwerp.

 

 

 

Dit is voor mij ook weer de uitdaging voor het komende jaar om telkens weer wat nieuws te zien in bekende onderwerpen en dit zo weer in beeld te brengen dat het interessant is om naar te kijken.

 

Ik wens je veel kijkplezier het komende jaar!

Otlis 

 

Kerst 2017

Jammer genoeg ook dit jaar geen witte kerst terwijl een paar weken geleden Nederland werd plat gelegd letterlijk door een dik pak sneeuw.  Begin dit jaar was ik op het juiste moment in het Reggedal om de ruige rijp vast te leggen. Het beeld onder de eiken had ik al een keer eerder gemaakt maar daar was ik niet helemaal tevreden over en daarom opnieuw geprobeerd. Nu ben ik wel tevreden omdat de overhangende takken niet het eikenbosje raken waardoor meer diepte in het beeld wordt weergegeven. Zo is het ook met Kerst je viert het elk jaar weer maar de kunst is om niet in routine te vervallen maar je keer op keer opnieuw te verwonderen. 

 

Fijne feestdagen!

Winter in Morzine

Precies een jaar geleden was ik Morzine een wintersportgebied in Frankrijk ter hoogte van de grote plaats Genève.  Voor mijn werk vertoefde ik een aantal dagen in dit bergdorp en tijdens de spaarzame vrije uurtjes heb ik een aantal wandelingen in de buurt gemaakt.

 

Morzine in de avond.

 

Jammer genoeg was dat niet bij zonsopkomst maar midden op de dag. Je kan dan zeggen dat het licht niet goed is maar je kan ook van de gelegenheid gebruik maken om daarvan het beste te maken. De hoeveelheid sneeuw verminderde bijzonder snel door temperaturen ruim boven het vriespunt en in de bomen was geen sneeuw meer te bekennen. Daarom mijn camera gericht op het Mont Blanc massief met op de voorgrond groepjes naaldbomen en begroeiing die voor een "harig" tapijt zorgde in de sneeuw. De lijnwerking en het contrast was voor mij voldoende om het beeld te maken. De lenskap heb ik met mijn hand verlengd om lensflare in het beeld te voorkomen.

 

Mont Blanc.

 

Meer beelden die gemaakt zijn in Morzine zijn geplaatst in de categorie "Frankrijk".

 

Subcategorieën